Hét geheim van een betere stoelgang

Of, waarom u echt even moet weten wat een poepkruk is. Nee, geen vies verhaal, maar wel open en eerlijk!

blije mevrouw

blije mevrouw op de wc

blije mevrouw op de wc

Hoe ons eigen toilet eigenlijk de oorzaak is van een groot probleem waar we snel wat aan kunnen doen.

antieke bedpan

een antieke bedpan. Nee die willen we ook niet terug!

een antieke bedpan. Nee die willen we ook niet terug!

Het Water Closet ofwel het toilet is natuurlijk een briljante uitvinding uit de Victoriaanse tijd. De komst van riolering en daarmee ook het toilet voorkwam in die tijd de verspreiding van dodelijke ziektes. Maar eigenlijk is dit ontwerp sinds 1800 maar weinig veranderd en daar zit nou nét het probleem.

Je doet je broek naar beneden, gaat zitten, doet je behoefte, trekt door. Klaar. Simpel zou je zeggen!


Honderdduizenden Nederlanders kampen dagelijks met een ongemakkelijke stoelgang


Hoe ouder men wordt, hoe vaker er klachten rondom de stoelgang ontstaan. Denk aan verstopping, kramp, aambeien, langdurig zitten, het zijn maar een paar zaken die we noemen. Klachten die in veel gevallen helemaal niet nodig zijn!

Nu zijn er meer oorzaken aan te wijzen voor verstoppingen en aambeien. Denk aan levensstijl, ziektes, eetgewoontes. Daar heeft de dokter vast een antwoord op.

Maar één hele eenvoudige oplossing vergeten doktoren vaak te noemen...

leuk weetje: In landen waar mensen gehurkt poepen, komen verstoppingen, aambeien en pijnlijke stoelgang veel minder voor. Hoe kan dat?

Ja, soms zie je ze nog op vakantie, die vre-se-lijke hurktoiletten We hebben nu nog trauma's van die Franse toiletten. Maar wist u dat sinds ze in Frankrijk overstappen naar fatsoenlijke wc's het aantal stoelgangklachten drastisch gestegen is?

badkamer

Mooie historische badkamer, maar ook daar... die wc

Mooie historische badkamer, maar ook daar... die wc

Het is simpel! Anatomisch gezien is de mens gemaakt om gehurkt te poepen.

Ons lichaam is fantastisch 'ontworpen'. We hoeven niet bewust na te denken over zaken als hartslag, ademhalen of knipperen. En wat ook heel prettig is, we kunnen ook rondlopen zonder dat ehh, die behoefte zomaar uit ons lichaam loopt. Dat komt door een hele bijzondere spier die -als het goed is- altijd gespannen is. De kringspieren!

Deze twee spieren, een binnenste en een buitenste houden ontlasting automatisch tegen. Moet je je voorstellen als dit niet zo was, hoe anders (en bruiner) had de wereld er dan uitgezien...

We zijn evolutionair zó gebouwd dat die spieren gespannen blijven op het moment dat we lopen, liggen of gewoon zitten. En dat is het punt...

Want er is nog één andere spier die helpt, de puborectale spier. Dit is de grote afsluitspier die als een soort band om de onderste darmen loopt. Als je staat is deze spier automatisch aangespannen en trekt de endeldarm onder een hoek zodat ie dicht blijft.

Laten we het luchtig én informatief houden: Probeer maar eens staand te poepen. Nee niet half-gehurkt, maar rechtop staand. Geen mens is dat ooit gelukt. En dat is maar goed ook.Add a quote source (optional)

Kent u het gevoel, dat u ernstig naar de wc moet,vervolgens lekker zit en dat er toch niets komt. Ondanks alle 'druk' het gevoel 'vol' te zitten?

Dat heeft één duidelijk oorzaak. Deze puborectale spier ontspant zich niet als je op een stoel zit. En raadt eens hoe een toilet gebouwd is... als een gemakkelijke stoel. En dat doen we fout.

Nee, dit is ook geen optie. Wij hebben wat beters

Nee, dit is ook geen optie. Wij hebben wat beters

De oplossing is eenvoudig. Voortaan gehurkt poepen!

Als u gehurkt poept gaat het veel soepeler en hoeft u minder te drukken. Dat is heerlijk!

Minder kans op aambeien 

Aambeien komen met name door bepaalde voedingsgewoontes* Maar die druk die nodig is door op een normale wc fatsoenlijk te zitten, is ook niet goed. Een normale wc maakt hele kleine, nauwelijks voelbare aambeien heel snel erger.

Makkelijker poepen bij verstopping 

Zit u nu verstopt? U kunt het natuurlijk even snel proberen, gehurkt poepen. Maar wij hebben een veel betere oplossing!

Legere darm

Gehurkt poepen leegt de boel beter. Dat is gezonder.

écht gehurkt poepen hoeft helemaal niet, daar is een krukje voor!

Als bovenstaande symptomen u bekend voorkomen of wilt u gewoon gezonder naar de wc, probeer direct een poepkruk!

De afbeeldingen zegt al alles: Met deze kruk onder uw voeten is het relaxter zitten en u zit dus gehurkt.

poepkruk

De opvouwbare poepkruk. Staat nooit in de weg. Goedkope en goede oplossing!

De opvouwbare poepkruk. Staat nooit in de weg. Goedkope en goede oplossing!

Dit is bepaald geen dure aankoop! En het kan uw leven veranderen. Nou ja, een stuk aangenamer maken! Geen medicijnen, geen troep. geen nutteloze aankoop maar een wetenschappelijk aangetoonde oplossing.

  1. De kruk wordt geleverd binnen een paar werkdagen
  2. Prijs is absoluut niet het punt, minder dan 20 euro!
  3. 14 dagen zichttermijn
  4. Veilig betalen met uw eigen bank via iDeal, creditcard of Paypal

*1 Rechtopstaand poepen kunt u beter niet doen als u iets verkeerds heeft gegeten ;-) *2 We doen een medische claim, zie thuisarts.nl voor de onderbouwing over aambeien en slechte voeding.